Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βρετανία: Απειλή για την Ευρώπη οι εξτρεμιστές στη Συρία

Βρετανία: Απειλή για την Ευρώπη οι εξτρεμιστές στη Συρία

από savvasm

Ξύπνησαν οι Βρετανοί και δείχνουν να αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι συνέπειες το να αφήνονται ανεξέλεγκτα παρακλάδια της Αλ Κάιντα να δρουν στη Συρία, σφάζοντας με τον πλέον ειδεχθή τρόπο τους αντιπάλους τους, για να πετύχουν την απομάκρυνση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Τσαρλς Φαρ, επικεφαλής του βρετανικού Γραφείο για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία (Office for Security and Counter-Terrorism), ανέφερε σε ομιλία του σε συνέδριο που διεξήχθη στο Λονδίνο, ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει φέρει τους μαχητές της Αλ Κάιντα πιο κοντά στην Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι στο παρελθόν. Αυτό το δεδομένο έχει αλλάξει καταφανώς τη φύση του τρομοκρατικού κινδύνου στην ήπειρο (game-changer).
Πρόσθεσε δε, ότι οι εξτρεμιστές ισλαμιστές μαχητές πολεμούν με μια σφοδρότητα που δεν έχει προηγούμενο από τα γεγονότα στο Ιράκ την περίοδο 2005-2006 που κορυφώθηκε στη χώρα η τρομοκρατική απειλή. Μιλώντας βέβαια στο Reuters αργότερα, επισήμανε ότι θα πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στους εξτρεμιστές ισλαμιστές και τους αντικαθεστωτικούς.
Οι ομάδες στη Συρία επιθυμούν να επιτεθούν και στην Ευρώπη, είπε επίσης στην ομιλία του και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το ευνοεί, αφού εκπαιδευμένοι και «μπαρουτοκαπνισμένοι» ισλαμιστές μαχητές θα επιστρέψουν στην Ευρώπη από όπου προήλθαν, ενδεχομένως ακολουθώντας και οδηγίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου